Friday, February 8, 2008

Cal Tjader - Milt Jackson

Vibes extravaganza in this small chunk of jazz TV history from the 70s.

First half teams up stalwart latin jazz vibraphonist Cal Tjader with keyboard wizard Clare Fischer and percussion wonder Poncho Sanchez in a set containing Guachi Guara, aka Soul Sauce, and Manha De Carnaval.

Second half features legendary vibes player Milt Jackson in a set of standards and originals including his famous blues composition Bag's Groove.

7 comments:

athanasia said...

Kαλησπέρα!

Ωραιότατο και πολύ κατάλληλο για Παρασκευή απόγευμα! Δεν ξέρω αν το Stage 6 είναι πιό εύκολο για σένα ή αν σε εμπνέει περισσότερο ή αν έχεις λιγότερο φόρτο δουλειάς, αλλά φροντίζεις για τον απογευματινό καφέ μου... :)

d3lta said...

σαφώς το stage6 είναι πιό εύκολο, το youtube είχε δεκάλεπτο όριο, κατά συνέπεια έρπεπε να κόβω τα πολύτιμα βίντεό μου σε κομματάκια (μοντάζ δηλ, που πολύ φοριέται τελευταία), ενώ εδώ κάνεις ένα κλικ και ξενοιάζεις ;)

και...λίγο τόχεις νάχεις προσωπικό μπλογκ?

gnik said...

Καλησπέρα
Άσε που έχει & Ωραίο μαύρο φόντο και το ζηλέψαμε.
Άλλωστε η Jazz θέλει λίγο σκοτάδι.

Mike σε λίγο καιρό σε βλέπω κορυφή στο stage με παγκόσμια εμβέλεια
Αλλά πρώτος φίλος θα φαίνομε εγώ έτσι ?

Πάντως επειδή η συμπίεση Divx έχει πολύ καλά αποτελέσματα για αυτό και το stage έχει επιτυχία.
Χθες το έδειξα σε έναν νεαρότερο εμού πελάτη μου που έχει πάθος με rock του έδειξα τα βασικά και άρχισε να κατεβάζει 15 video ταυτοχρόνως των UB40 (με 2Μbit).
Ένα άσχετο με μουσική που κατέβασα από το stage σε ανάλυση HD 1080p και είδα και βέβαια έπαθα Adrenaline
Αλλά και αυτό mike είναι πολύ ωραίο σε HD
Καλό βράδυ.

d3lta said...

gnik

γιά το μαύρο έχεις δίκιο, είπα τώρα που βγήκα σε (αναγκαστική) σύνταξη από το youtube και μου έμεινε λίγος χρόνος (τελικά μου έτρωγε πάρα πολύ ώρα αυτό το πράγμα, τώρα το συνειδητοποίησα), να ασχοληθώ με το layout του μπλογκ, νομίζω καλύτερο στο μαυράκιτου και εγώ...

όλα τα βίντεο που έχω στον σκληρό είναι συμπιεσμένα κατά divx, το πρόβλημα με το youtube και άλλα συναφή sites είναι ότι τα επανασυμπιέζουν 4-5 φορές και τα μετετρέπουν σε .flv γιά να παίξουν με τον flash video player (με τα γνωστά αποτελέσματα ως προς την ποιότητα) σε αντίθεση με το stage6 που δεν τα επενασυμπιέζει και τα προβάλουν ως έχουν με τον δικό τους divX player...

το "κακό" με τα sites αυτά σε συγκριση με το youtube είναι ότι δεν έχουν την επισκεψιμότητα που (εύλογα) έχει το youtube ως πρώτο διδάξαν, όπως μου έγραψε και μία "θαυμάστρια":

"I was hoping there could be some way for people to connect with you..the more I think about this whole thing, the sadder I am.yes, the music was paramount, but you were totally unique in youtube, in that you really talked back (oh, yes!!) to your commenters, and there is no-one in youtube who is doing anything remotely like it."

φυσικά και θα φαίνεσαι ως πρώτος φίλος μου (διασημότης εξασφσαλισμένη, χα!) και τα βιντεάκια υψηλής ανάλυσης πολύ καλά - ειδικά το "αυτό"! ;)

ΥΓ το βίντεο του ποστ δεν είναι ασφαλώς καλής ποιότητος καθώς προέρχεται από ψηφιοποιημένη ...βιντεοκασέτα των αρχών του '80, αλλά καθώς δεν υπάρχει σε dvd και η μουσική είναι τόσο καλή, έκρινα σκόπιμο να το επισυν΄αψω.

gnik said...

Τα video της εποχής που ανεβάζεις σίγουρα δεν θα είναι σε καλή ποιότητα αλλά είναι ανεκτίμητος θησαυρός.
Ότι ποιότητα και να είναι αν κρίνεις ότι είναι απαραίτητο να δημοσιευτεί να το ανεβάζεις.
Προσωπικά από την λίγη πείρα μου σχετικά με το Youtube ποτέ δεν το συμπάθησα ιδιαίτερα. Αρκετά καλά video αλλά και πολύ σαβούρα.
Μπορεί να ήταν το πρώτο αλλά δεν μπορείς να παραβλέψεις την εξέλιξη των πραγμάτων που είναι το stage6.
Πιστεύω ότι σιγά –σιγά θα πιάσει την δημοτικότητα του youtube αλλά τότε πλέον θα είσαι μέτοχος στο stage και εγώ με τέταρτο σκληρό δίσκο εξ αιτίας σου.
Αρκετές φορές έκανα ψάξιμο στο youtube για Delta_mike ή all that jazz ή jazz και ποτέ δεν μπόρεσα να σε βρω.
Έπρεπε να πάω συστημένος μάλλον ή εγώ δεν ξέρω τον τρόπο αναζήτησης στο Youtube.
Πόσο δύσκολο είναι να ενημερώσεις τις ΄΄θαυμάστριες΄΄ σου και τους φίλους σου από το youtube για το νέο σου στέκι?
Τέλος πάντων εγώ θέλω video και τα θέλω και στην ποιότητα που τα έχεις.
Άντε γιατί είχα μείνει καιρό αδιάβαστος.
Σήμερα έγραψα και του Don για σένα -μπορεί να σκάσει μύτη καμιά μέρα.

gnik said...

Ε δεν το ειπα εγώ..μόλις μπήκα stage ειδοποίηση..
All That Jazz
New videos (1)
Jazz On A Summer's Day

και 2 Channels with this video
K Videos
On the sauce

d3lta said...

gnik

στο youtube δεν με εβρισκες γιατί απλούστατα ποστάριζα μέ άλλο νικ (itsartolie), αλλά και πάλι θα δυσκολευόσουν στο χάος των βίντεο εκεί μέσα...

μην ανησυχείς, η μουσική ποιότητα είναι πάντα το κριτήριο στα βίντεο που ανεβάζω, η τεχνική εξήγηση αφορούσε μόνο το συγκεκριμένο βίντεο.

τώρα, θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω γιά το κατά πόσον το stage6 θα καταφέρει να "χτυπήσει" to youtube (παρ' όλο ότι υπερέχει σαφώς σε ποιότητα), δυστυχώς σήμερα ζούμε την εποχή της ποσότητας και όχι της ποιότητας - εξ άλλoυ μην ξεχνάμε ότι πίσω από το youtube κρύβεται ο κολοσσός που ακούει στο όνομα google o οποίος δεν θα "έσκαγε" 1,65 δις δολλάρια (ναι, καλά διάβασες) σε μετοχές της google γιά να τον εξαγοράσει πριν 2 χρόνια!

το Jazz On A Summer's Day του πολύ Bert Stern είναι μοναδικό ντοκουμέντο, it wrote the book κανονικά όπως λένε ως προς το πως έπρεπε να κινηματογραφούνται οι συναυλίες, το είχα και πριν επιλεκτικά και αποσπασματικά στο youtube λόγω του γνωστού δεκάλεπτου ορίου με παραπομπή στο παρόν μπλόγκ τον Ιούλιο, το ξανανέβασα στο stage6 σε σουπερ-ντουπερ ποιότητα και το ξαναλινκάρισα εδώ στο ποστ του Ιουλίου - να το δείτε και να το κατεβάσετε οπως και δήποτε!