Friday, February 1, 2008

Cannonball Adderley Sextet - London 1964 - Part I

Rare footage of The Cannonball Adderley Sextet appearing in London on May 12, 1964 at the BBC Television Theatre for legendary TV show JAZZ 625.

Lineup is Cannonball Adderley with his brother Nat on trumpet, Charles Lloyd on tenor, Joe Zawinul on piano, Sam Jones on drums and Louis Hayes on drums.

The program consists of 1)Work Song 2) Song My lady Sings 3) Poor Butterfly 4) Jive Samba 5) Unit Seven. Host is Steve Race, a cult BBC figure, enjoy his stiff upper lip and pure British phlegm.

Viewers are advised to fasten their seat belts as this swings hard.

5 comments:

gnik said...

Γεια σου Mike
Δεν χάθηκα σε παρακολουθώ
Επί τέλους βλέπω ξεκίνησες στο stage6
Θα έχεις δει ότι είναι σχετικά φτωχό σε jazz άρα η παρουσία σου εκεί επιβάλλετε.
Καλά το Desktop Dimmer τι σου λέει…. παρ όλο που έχω δει & έχω κατεβάσει εκατοντάδες video από το stage 6 δεν μου το είχε ξανακάνει προφανώς δεν ήταν ενεργοποιημένο και στην αρχή νόμισα ότι κάτι έπαθε η οθόνη.
Για όσους δεν το γνωρίζουν μπορείς να δεις το video & μόλις τελειώσει το κατέβασμα μπορείς να το σώσεις ταυτόχρονα κάνοντας κλικ στο τελευταίο δεξιά κουμπί στο drop down menu.
Βέβαια από ότι είδες δεν υπάρχει χρονικό όριο του video άσε την ποιότητα.. είδα κάτι 1080p και έπαθα πλάκα.
Φλόμωσε τους εκεί mike.
gnikos

gnik said...

Περάστε και για καμιά ψήφο στον Mike
Delta_Mike

athanasia said...

Καλημέρα!

Εξαιρετικό. Ήδη από την εισαγωγή με το σαξόφωνο και την τρομπέτα των δύο Adderley. Δύσκολο να διαλέξω μετά, ίσως λίγο παραπάνω λόγω νωχελικής διάθεσης Σαββάτου το Song my lady sings με το διάφανο πιάνο του Zawinul (που τον έχεις ξαναβάλει κι ελπίζω να τον ξαναβάλεις). Μπορεί να βοήθησε και το Desktop Dimmer, ήταν και το στυλ του Steve Race, αλλά ήταν σαν να ήμουν εκεί...

:)

d3lta said...

σας ευχαριστώ όλους αμφότερους γιά τους καλούς σας λόγους!

και επίσης να ευχαριστήσω τον gnik που μου υπέδειξε το stage6 - τα uploads είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, θα δούμε πως θα πάει εκεί, 'εχω ήδη ανεβάσει και την δεύτερη συναυλία των adderley στο λονδίνο αλλά ακόμα να φανεί, οψόμεθα...

στο youtube είμαι persona non grata πλέον, καθώς το chet baker foundation το οποίο (υποτίθεται) υφίσταται γιά να προωθεί την μουσική του chet έκρινε ότι τα βίντεο του chet που είχα ανεβάσει (με αρκετές χιλιάδες views έκαστο) έκαναν ζημιά...τι να πεί κανείς.

ευτυχώς εδώ και καιρό εκ παραλλήλου με το youtube ανεβάζω και στο dailymotion του οποίου η ποιότητα σαφώς υπερτερεί του yourube, αλλά δεν έχει το παρεΐστικο στύλ του (είχαμε γίνει παρέα εκεί με πολλούς κονεσέρ, κυρίως αμερικάνους, κάτι σαν το doncat)...

gnik said...

Mike τα 2 μεγάλα είναι τα stage6 και πριν απο αυτο κατέβαζα απο το veoh το οποίο το ανακάλυψα παλαιότερα που έψαχνα κάτι απο Beatles.
Jazz στο Veoh
απο το stage6 κατέβασα διάφορα για μπάσο που σου έλεγα παλαιότερα μεταξύ αυτών και Tetsuko Sakurai δες εδω
Και μετά τα έκαψα σε dvd με το nero vision και τα ακούω στο home cinema
Κόλαση
Σύνεχισε να ανεβάζεις στο stage και θα ανοίξεις και κανάλι.